O Concello adxudica as obras de construción do patio cuberto do colexio de Infantil do Vales Villamarín

108

O Concello adxudicou as obras do patio cuberto do colexio de infantil do Vales Villamarín unha vez obtidas as autorizacións de Educación, Augas de Galicia e Patrimonio. O obxectivo é que as novas instalacións sexan unha realidade o próximo curso escolar, segundo explicou a alcaldesa, María Barral Varela.

Para facerlle fronte a esta obra, o Concello reservou 170 000 euros con cargo ao programa de investimentos financiado co remanente de tesouraría de 2017. Trátase dunha obra demandada pola Comunidade Escolar e o Concello e que agora será realidade pola colaboración entre o Concello, a Consellería de Educación,  e a propia comunidade educativa (ANPA e dirección do colexio).

Tendo en conta as características da obra e o seu emprazamento, os traballos só poderían executarse nun período vacacional, por iso é polo que  “realizaranse unha vez finalice o actual curso escolar. Non había tempo material de abordalos noutro momento debido á duración das obras”. Os traballos tería que comezar contorna ao 24 de xuño.

O proxecto, que conta cun orzamento de 160 729 euros, recolle a ampliación do edificio cunha zona cuberta de máis do dobre que a actual,  que funcione como soportal e patio cuberto para os alumnos até alcanzar os 370 metros cadrados, nun adecuado, estudado cos técnicos da Consellería, para minimizar o impacto no centro e posibilitar posibles ampliacións futuras. Realizarase tamén unha zona de xogos infantís con pavimento de caucho na que se colocarán, entre outros, balancíns e casiñas.

Para descargar o proxecto básico e de execución prema aquí

Colexio

Por outra banda, o Concello demandaralle á Xunta que inclúa nos seus investimentos educativos aos colexios Vales Villamarín e Francisco Aguiar despois de que hai uns días anunciase obras para este verán en máis de 20 centros educativos entre os que non figuraba ningún de Betanzos.

O goberno local lamenta que o goberno autonómico esqueceuse nesa relación dos dous colexios de Betanzos a pesar das obras pendentes e as peticións realizadas desde o Concello e a comunidade educativa. Por esa razón, “solicitaremos de novo á Xunta que inclúa unha partida nesa relación de obras que pretende abordar durante o próximo verán para que  estean os colexios de Betanzos, tendo en conta a necesidade de acometer eses traballos, que son, ademais, competencia da administración autonómica”.

No pasado curso escolar a Consellería de Educación, cumprindo o compromiso adquirido en anos pasados, realizou unha reforma integral dun dos dous bloques do CEIP Francisco Vales Villamarín, reforma consistente na adecuación de fachada, cambios de xanelas, pintado dos interiores e mellora da iluminación.

Con todo, o segundo bloque do Centro segue sendo unha construción dos anos 70 que, como o anterior bloque, tamén necesita unha mellora integral. Este segundo edificio, atópase nun estado moi similar ao que se atopaba o primeiro bloque e necesita melloras no exterior, co fin de diminuír as perdas térmicas e mellorar a súa eficiencia,   a iluminación e o pintado interior.

Outra das problemáticas que presenta este edificio é a falta de espazo para as nenas e nenos que acoden a diario ao comedor escolar. Por iso, a comunidade escolar propuxo cubrir  unha das partes destinadas a aparcadoiro, anexas ao actual comedor.

Canto ao Francisco Aguiar, é necesaria unha reforma integral do catro edificios que compoñen o centro. O Concello, no seu momento, solicitou unha actuación de remodelación integral por fases dado deterióroo que sofre un centro “onde desde hai anos a Xunta non levou a cabo ningunha actuación significativa”.