Betanzos presentou a Semana da Tortilla 2020, que este ano terá lugar do 2 ao 11 de outubro

686
A alcaldesa, María Barral, a concelleira de Comercio, Hostalaría e Industria, Protocolo e Festas, Ángeles Veiga e algúns dos hostaleiros e hostaleiras que forman parte da edición deste ano

O Concello de Betanzos volve apostar pola promoción do seu produto estrela: a tortilla. A alcaldesa, María Barral, xunto coa concelleira  de Comercio, Hostalaría e Industria, Protocolo e Festas, Ángeles Veiga, presentou hoxe unha nova edición da Semana da Tortilla 2020, que este ano terá lugar do 2 ao 11 de outubro, e na que participarán 19 locais hostaleiros. Será unha edición diferente á dos anos anteriores, pola Covid-19, e as medidas de seguridade que deberán cumprir os hostaleiros, aínda que o obxectivo seguirá sendo o mesmo: a   promoción da tortilla e a hostalaría.

As novidades desta edición centraranse, especialmente, no xurado, tanto o semanal, que elixe o cinco tortillas finalistas, como o da propia final. O semanal seguirá composto por representantes de entidades e colectivos betanceiros relacionados coa gastronomía e o comercio; a Reserva da Biosfera e asociacións gastronómicas. A novidade neste caso será que a degustación será tamén cunha cata cegas, é dicir, en lugar de probar a tortilla en cada establecemento participantes, serán os hostaleiros e hostaleiras os que a trasladen ao Liceo  para ser degustada polo xurado sen saber o nome do local onde se fixo.

Desa cata sairán o cinco finalistas para o domingo día 11, que serán valorados por un xurado profesional, encabezado polo Chef e Estrela Michelín Luís Veira, de Árbore dá Veiga; Adrián Felipez de Faragulla e Hünico by Adrián Felípez do DoubleTree by Hilton A Coruña; e Dani López do Camiño do Inglés. Tres cociñeiros que son referencia en Galicia pola súa traxectoria profesional e que serán os encargados de elixir este ano a mellor tortilla de Betanzos nunha cata a cegas que será retransmitida polas redes sociais do Concello. Será a primeira vez que o xurado estea composto só por profesionais do sector.

O prezo, do mesmo xeito que o anaco de tortilla que se ofrecerá en cada tapa, está recollido nas bases da organización, e será de 1,50 euros.

As persoas que proben a tortilla en cinco locais diferentes entrarán este ano de cinco experiencias gastronómicas para dúas persoas nun dos Restaurantes da Biosfera, certificados no ano 2019 na Marca de Calidade, coa colaboración da Reserva da Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo.

Para iso as persoas participantes poderán entregar o cupón  co cinco selos dos locais participantes en calquera dos establecementos. O sorteo terá lugar o próximo 15 de outubro ás 13:00 h no Salón Azul do edificio Arquivo. Ademais, nese mesmo cupón poderase votar pola mellor tortilla. A que máis votos reciba será a gañadora na categoría de PREMIO POPULAR.

Os locais participantes na Semana da Tortilla terán un cartel identificativo. A tortilla servirase entre as 12:00 h e as 15:00 h pola mañá e as 20:00 h e as 22:30 h, excepto os venres e os sábados, nos que o horario será de 20:00 h a 23:30 h, aínda que un gran número de establecementos ampliarán este horario.

Tamén haberá un concurso a través das redes sociais de Betanzos TanCerca, en Twitter @BetanzosCerca; en Facebook www.facebook.com/betanzostancerca e en Instagram @betanzostancerca.

Para máis información prema aqui