Bar Galicia resultou gañador na edición 2021 da Semana de Tortilla por diante de O Noso Lar, Adegas Rivas, cafetería Yocri, e A Goleta. O “Galicia” xa conseguiu o premio popular á mellor tortilla na edición do pasado ano.
Para ver o video da final prema aquí
Así o elixiu o xurado profesional deste ano por encabezado polo Chef e Estrela Michelín
Luís Veira, de Árbore dá Veira; a quen acompañaba Álvaro Victoriano, de Peculiar; e a representante coruñesa na oitava edición de MasterChef, Sara Lúa. Os tres foron os encargados de elixir este ano a mellor tortilla de Betanzos nunha cata a cegas retransmitida nas redes sociais do Concello á que chegaban os cinco establecementos dos 15 que este ano participaron no certame.
Os tres membros do xurado volveron destacar a calidade das tortillas presentadas, o nivel e “a dificultade para elixir a mellor”. O presidente do xurado destacou a “calida
de da tortilla de Betanzos, que alcanzou posicionarse e ser claramente o referente deste produto en España”. Ademais, valorou o traballo que fai nesa promoción o Concello de Betanzos xunto aos hostaleiros da cidade.
Ademais da cata a cegas realizada hoxe na final, anteriormente, o xurado semanal tamén elixiu as cinco finalistas a través doutra cata a cegas realizada entre os 15 establecementos participantes.
A alcaldesa, María Barral, agradeceu a colaboración e traballo do xurado e a implicación dos hostaleiros en “este certame que cada ano vai a máis. Ese traballo fai que a repercusión que ten a Semana da Tortilla sexa máis importante cada ano e iso contribúe a que Betanzos sexa a día de hoxe o referente deste produto no noso país”. Nes
te sentido, subliñou o interese que esperta os medios de comunicación de toda España nesta semana da Tortilla.
Tras o xurado profesional, nos próximos días coñecerase o premio popular á mellor tortilla, que sairá dos votos emitidos por quen probase esta semana a tortilla en, polo menos, cinco establecementos. Os participantes entrarán este ano no sorteo de cinco experiencias gastronómicas para dúas persoas nun dos “Restaurantes dá Biosfera”, certificados no ano 2019 na Marca de Calidade, coa colaboración da Reserva da Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo.
O prezo, do mesmo xeito que a porción de tortilla que se ofrecerá en cada tapa, está recollido nas bases da organización, é de 1,50 euros.
Para iso os participantes poderán entregar o cupón cos cinco selos dos locais participantes en calquera dos establecementos. O sorteo terá lugar o próximo 14 de outubro ás 13:00 h no Salón Azul do edificio Arquivo. Ademais nese mesmo cupón poderase votar pola mellor tortilla. A que máis votos reciba será a gañadora na categoría de PREMIO POPULAR.