Restaurante Casanova proclámase vencedor da Semana do Pincho de Betanzos por diante de Cho e Casa do Queixo

1283

O pincho do restaurante Casanova, por título “Caza e monte”, a base de carne de xabaril, castañas, hortalizas e cacao proclamouse vencedor da Semana do Pincho de Betanzos, por diante dos outros catro finalistas desta edición: Cho, Casa do Queixo, Casa Carmen e café Lanzós. Os cinco clasificáronse para a final despois da cata realizada nos 26 establecementos participantes por parte do xurado ao longo da semana.

O xurado da final estivo composto por profesionais do sector e representantes de diversas empresas colaboradoras, que elixiron o pincho gañador. Sen formar parte do xurado, tamén asistiu á cata a alcaldesa de Betanzos, María Barral.

SEMANA PINCHO 2019
Restaurante Casanova gañador da IX semana do pincho
SEMANA PINCHO 2019
Cho segundo clasificado da IX semana do pincho
SEMANA PINCHO 2019
Casa do Queixo Tercer clasificado da IX semana do pincho

Casa Carmen, Restaurante Casanova, Cho, Casa do Queixo e Café Lanzós, foron os cinco finalistas dá novena semana do pincho de Betanzos despois dá cata feita durante os últimos días nos 26 establecementos participantes polo xurado composto por representantes dá asociación gastronómica Lareira de Unta, a asociación de Comerciantes e Empresarios; a asociación de comerciantes do Centro histórico, un representante dá Reserva dá Biosfera Terra das Mariñas e un representante do Concello.

O obxetivo dá Semana do Pincho é potenciar a gastronomía, a hostalaría e dinamizar outros sectores dá cidade. A través do certame os hostaleiros optarán ao premio ao mellor petisco e a un premio “popular” que sairá dous votos emitidos polas persoas que nos próximos días degusten os pinchos

Na relación de nomes de pinchos deste ano, que contan cun prezo desde 1,5 euro a 3 euros, encontramos desde un “marismas do Mandeo” pasando por un “trampantollo de chocolate con churros” ata un “submarino occidental”, “su mai de mousse de cocido con maionesa de ponzu e teriyaki branco lexítimo”; “luriña rechea sobre crema de pataca, xamón ibérico con tomate natura”l; “filloa de cogomelos de tempada con crema de queixo”; “bocata de polbo á grella”; “bolo pelón”; “ás de porco”; “piquillo recheo de bacallau con prebe de módena”; “Yatecomeré”, “a cabra tira ao monte”; “cocreta”, “petisco de queixos ao forno”, “histórica-burguer”, e de sobremesa;” caza e monte”; “zamburiña en escabeche de cítricos”; “saquiño crocante”, “cazoliña do mar”; “sorbete de mar”, “Tibuk”; “arepa tres delicias” e “patacón”.

Participarán o Yocri, o Mesón Avenida, o Ristorante Sinuessa, a Artesa da Moza Crecha, o Cho, o Bar O Candil, A tasca, a Adega do Pino, O Picho Carolo, o Bar Paxeiro, o Roncón Taberna, o Café Bar Jenny O Bacel, a Casa Carmen, o ONZE, a Adega Lastras, a Casa do Queixo, El Histórico, o Café Lanzós, o Restaurante Casanova, a Cervezoteca A Tinería, La Bodeguilla, O Recanto, o Mesón a Tixola, a Vinoteca Versalles, o Bar Rabel e O Furancho.

As persoas que participen na votación para outorgar o premio popular tiveron que cubrir o boleto e selado en 5 dos 26 establecementos, para entrar así no sorteo de tres vales de compra por valor de 100 euros nos comercios asociados a ACEBE e un vale de compra por valor de 100 euros nos comercios asociados a Ches Casco (Comercio, Hostalería e Servizos non Centro histórico de Betanzos).

Tamén haberá un sorteo a través das redes sociais de Betanzos tan cerca, en Instagram @ betanzostancerca; en twitter: @ BetanzosCerca; e en facebook: www.facebook.com/betanzostancerca.