A alcaldesa, María Barral, entregoulle o pasado lunes 26 de abrilo, os galardóns aos establecementos que gañaron o concurso da Tortilla 2020, un acto que debeu atrasarse como consecuencia da Covid.
O premio á mellor tortilla, elixida polo xurado profesional encabezado polo chef Estrela Michelín Luís Veira, de Árbore dá Veira, xunto a Adrián Felípez de Faragulla e Hünico by Adrián Felípez, do DoubleTree by Hilton A Coruña e Dani López, do Camiño do Inglés, tres cociñeiros que son referencia en Galicia pola súa traxectoria profesional, foi para Restaurante Sinuessa.
O premio popular recaeu no Bar Galicia, que na mesma edición foi tamén un do cinco finalistas na cata a cegas do xurado profesional. O gañador saíu da votación popular realizada nos 19 establecementos participantes.
A alcaldesa explicou que o Concello preparará para outubro unha nova edición do concurso e que agarda, se as condicións da pandemia o permiten, manter este ano diversas accións de promoción de Betanzos, tanto do comercio como da hostalaría, facendo especial fincapé na tortilla como produto estrela.
A distinción deste ano consistiu nunha reprodución en lenzo do cartel do concurso da tortilla para que os gañadores o p expoñan nos seus locais.